iPhone druge generacije

Izvršni direktor američke kompanije "Apple" Steve Jobs je sinoć u San Francisku predstavio drugu generaciju mobilnog telefona "iPhone" koji je jeftiniji, brži i moćniji od originalnog modela, a u prodaju će biti pušten 11. jula.

Jobs je objasnio da novi model "iPhonea" odlikuje brže pretraživanje i skidanje podataka sa Interneta, a raspolaže i naprednim GPS mogućnostima, tanjim kućištem i jednostavnijim izgledom i što je možda najvažnije, s gledišta onih koje je od prve generacije "iPhonea" odbijala visoka cijena, novi model nije toliko skup, prenijela je agencija DPA.

Novi "iPhone" podržava mobilnu mrežu treće generacije umjesto sporije mreže "EDGE", naveo je prvi čovjek "Applea" i dodao da će uređaj s memorijom od osam gigabajta koštati 199 dolara a onaj od 16 gigabajta 299 dolara.

Originalni "iPhone" od osam gigabajta se prodavao za 599 dolara kad se prošle godine pojavio na tržištu.

Kompanija "Apple" je dosad prodala više od šest miliona primjeraka "iPhonea", a cilj je da se do kraja godine dostigne brojka od deset miliona. Jobs je najavio veliki proboj na poslovno tržište kako bi bio prestignut sadašnji tržišni lider u tom segmentu, kanadska firma RIM, koja proizvodi čuveni "Blackberry".

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger