Asus M930, Odlična Qwerty tastatura


Asusovo viđenje pametnog telefona današnjice, sa brojnim novim funkcijama i nevjerovatnom lakoćom korištenja, dolazi u nešto većem pakovanju koje je slično ambalaži P3470 smarthphone kompanije HTC.

M930 u dizajnerskom smislu podsjeća na Nokia aparate iz više klase, ali je od istih za nijansu manji (113 x 54 x 18,7 mm) i teži (158 grama sa baterijom). Kvalitet izrade je veoma dobar, a materijali posljednje generacije daju posebno prijatan osjećaj u ruci.

Marljivi TI OMAP 2431 procesor


Veliki 2,0'' TFT LCD displej raspolaže sa 65.536 boja i QVGA rezolucijom od 240 x 320 piksela. U radu se pokazao dobro i jedina mana mu je slabija vidljivost kada se izloži direktnom utjecaju sunčeve svjetlosti.

Asus M930 svoje pune mogućnosti krije tek kada se otvori njegova druga polovina - puna Qwerty tastatura za koju se može reći da je jedna od najboljih. Ovdje se nalazi još jedan TFT LCD displej, po karakteristikama sličan prethodno opisanom, WQVGA rezolucije 400 x 240 piksela.

Srce telefona čini TI OMAP 2431 procesor na radnom taktu od 450MHz, koji u kombinaciji sa 256 MB radne memorije pruža sasvim korektne rezultate.

Za skladištenje podataka rezervisano je 64 MB. Kapacitet se može proširiti microSD karticama maksimalnog kapaciteta od 4GB.

Od mogućnosti za konekciju sa drugim računarima na raspolaganju stoji standardna USB 2.0 veza, Bluetooth i WiFi modul koji podržava prijenos podataka po 802.11b/g standardima.

Litijum-jonska baterija kapaciteta 1100mAh u realnom radu treba obezbijediti 4-5 sati razgovora. Puni se preko mini USB porta direktnom vezom sa računarom ili preko priloženog punjača.

Podrška za 3G

Kamera raspolaže rezolucijom od 2.0 MP, što je standard za većinu telefona sa Windows Mobile OS-om, a ugrađeni zvučni čip pruža solidan zvuk za potrebe prosječnog korisnika.

Pošto telefon podržava 3G i videopoziv, postavljena je još jedna manja kamera rezolucije 0.3 MP.

Zahvaljujući snažnom procesoru, ali i ostalim hardverskim karakteristikama, Asusov pametni telefon nudi dobre multimedijalne mogućnosti.

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger