GPhone ugledao svjetlo dana


Američki "Google", najveći svjetski web pretraživač, zvanično je danas lansirao u Njujorku svoj mobilni telefon "GPhone".

Radi se o telefonu koji će funkcionisati pod operativnim sistemom otvorenog koda "Android".

"Googleov" telefon će od sredine oktobra u SAD komercijalizovati "T-mobile", američka filijala njemačkog telekomunikacionog operatera "Deutsche telekoma".

"GPhone" je urađen u tehnologiji treće generacije (3G), sadrži sistem za globalno pozicioniranje GPS, bežične veze EDGE, "Bluetooth" i "WiFi", a posjeduje i veliki broj multimedijskih funkcija. Telefon ima i tastaturu koja se izvlači, kao i taktilni displej.

"GPhone" bi trebalo da na američkom tržištu košta 199 dolara, a na evropskom oko 200 eura uz dvogodišnju pretplatu, što važi i za tržište SAD-a.

Taj "smartphone" (kombinacija mobilnog telefona i džepnog računara) će, prije svega, omogućiti pristup čuvenim "Googleovim" uslugama kao što su "Search", "Gmail", "Calendar", "Picasa", "Blogger", "Maps", ili pristup videosadržajima preko "YouTube", ali i velikom broju drugih aplikacija koje će "Google" ili neka druga kompanija tek razviti.

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger