Samsung uzvraća Appleu sa novim Galaxy S3 modelom

Utka između Applea, i Samsunga na tržištu pametnih telefona i dalje se nastavlja. Fame oko tužbi, zabrane prodaja, itd dobit će novu dimenziju, nakon što se na tržištu pojave dva modela iz ove dvije firme. Prvi je Apple iPhone 5, dok je drugi Samsung Galaxy S3. Glasine kažu da bi Galaxy s3 trebao imati četverojezgreni procesor, 3D ekran te mogućnost snimanja 3D zapisa, i fotografija.

Na mobilnom tržištu ove su se godine pojavili brojni napredni modeli pametnih telefona poput Motorolina Droida RAZR, Nokijine Lumie 800, HTC-ovih Sensationa, nedavno predstavljenog Galaxy Nexusa i drugih, no čini se da se u 2011. najviše pisalo o dva smartphonea – iPhoneu (modelima 4 i 4S) i Samsungovu Galaxyju S2.
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Upravo je Galaxy S2 za mnoge najbolji pametni telefon u 2011. te je riječ o hardverski naprednijem uređaju od toliko spominjanog iPhonea. Sljedeće godine od Applea, Samsunga, ali i svih ostalih mobilnih proizvođača očekujemo još naprednije telefone s bržim procesorima, većim ekranima i s opcijama poput podrške za 4G i NFC.



O jednom takvom telefonu koji će se pojaviti sljedeće godine čitamo već mjesecima – to je iPhone 5 o kojem smo i mi više puta pisali, a sada su se napokon pojavile glasine o opcijama koje bi trebao imati nasljednik Samsungova Galaxy S2 telefona.

Riječ je o informacijama koje su objavljene na južnokorejskoj internetskoj stranici Etnews i prema kojima bi Galaxy S3 trebao imati veliki Super AMOLED Plus HD ekran (ne spominje se dijagonala, ali za pretpostaviti je da će ona biti između 4,3 i 4,7 inča), radit će na četverojezgrenom procesoru, imat će 2GB RAM-a i podršku za 4G mreže.

Operativni sustav na kojem će raditi jest, naravno, Android – i to verzija 4.0 Ice Cream Sandwich, a ovaj bi telefon trebao imati i podršku za 3D tehnologiju, odnosno 3D ekran i kamere za snimanje 3D fotografija i videozapisa. Postoji mogućnost da će Samsung predstaviti nekoliko verzija Galaxyja S3, s tim da bi jedna imala običan ekran i kameru (pretpostavljamo sa senzorom rezolucije 8MP), dok bi druga verzija imala podršku za 3D i bila bi skuplja.

Ako usporedimo glasine koje kruže mrežom o ovim telefonima, jasno je da bi Samsungov telefon i dalje trebao biti hardverski napredniji, no mnogi analitičari očekuju da će iPhone 5 – ponajviše zbog većeg ekrana o kojem se toliko priča, ponovno oboriti prodajne rekorde.

Što se Samsunga tiče, od njih sljedeće godine očekujemo velik broj mobilnih telefona i tableta – među inim i savitljive telefone, a kako prenosi Cnet, ova bi se kompanije sljedeće godine mogla opasno približiti Nokiji koja i dalje predvodi po broju prodanih telefona na globalnom tržištu, s tim da se ovdje računaju svi mobilni telefoni, ne samo smartphone uređaji.

Tako u Samsungu očekuju da će sljedeće godine prodati oko 374 milijuna telefona (oko 150 milijuna od tog bit će pametni telefoni), što je povećanje u odnosu na 325 milijuna koliko se očekuje u 2011., dok bi Nokijin udio sljedeće godine trebao pasti na oko 399 milijuna komada.

Nastavi li se ovaj trend, Samsung bi 2013. godine mogao predvoditi mobilno tržište kao kompanija koja je prodala ukupno najveći broj mobilnih telefona te najviše smartphonea.

(izvor Geek.hr)

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger