Philips X710


Holandska kompanija Philips, po svemu sudeći autsajder, predstavila je mobilni telefon sa mogućnošću nezavisnog korištenja dvije različite SIM kartice pod imenom X710.

Riječ je o monoblok mobilnom telefonu koji radi na 900/1800 i 1900 MHz, teži 114 grama i zauzima površinu od 113 x 49 x 16 milimetara. Za dojavu poziva brinu se raspjevane 64 polifone melodije ili melodije u MP3 formatu. Interna memorija iznosi 20 MB i moguće je povećati sa microSD karticom kapaciteta do 8 GB.

Tehnologije koje ga krase su: GPRS i EDGE tehnologija klase 10, Bluetooth konekcija serije 2, slanje i prijem SMS, MMS poruka, E-mailova, WAP 2.0 sa xHTML preglednikom, 3.15 MP kamera rezolucije slike 2048 x 1536 piksela sa autofokusom i mogućnošću snimanja videa. Također, neizostavni su kalendar, kalkulator, alarm, organizer, spikerfon, editor slika, FM radio prijemnik.

Za sada nije poznata autonomija trajanja baterije ali obzirom da će telefon pokretati Litijum Polimer baterija od 1900 mAh, pretpostavljamo da će rezultati biti više nego odlični. Ako još uz to cijena bude pristupačna kao i kod prijašnjih modela i drugi lideri u proizvodnji mobilnih telefona budu i dalje spavali zimskim snom, predviđa mu se više nego svijetla i uspješna budućnost.

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger