Samsung Blue Earth

Kao dio svoje vizije o ekološkoj održivosti, Samsung Electronics Co. Ltd. predstavio je „Blue Earth”, inovativni full-touch mobilni telefon na solarnu energiju. Pod motom: „The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile”, Samsung je dodatno naglasio svoju predanost zaštiti okoliša kroz dizajn ekološki prihvatljivih proizvoda te programe aktivnosti za svoje potrošače.

Dizajniran kako bi simbolizirao tanak, ali ovalan i svjetlucav kamenčić, „Blue Earth“ je prvi full-touch mobilni telefon na solarnu energiju. Punjenjem putem solarnog panela, koji se nalazi na poleđini mobilnog telefona, generira se dovoljna količina energije za razgovore bilo gdje u bilo kojem trenutku. „Blue Earth“ je izrađen od reciklirane plastike nazvane PCM, koja je dobivena iz plastičnih boca za vodu, što umanjuje korištenje goriva i emisije CO2 u procesu proizvodnje. Uređaj kao i punjač nemaju nikakvih štetnih supstanci poput nusproizvoda paljenja na bazi broma, berilija i ftalata.

Ovaj uređaj ima jedinstveno korisničko sučelje koje je dizajnirano kako bi privuklo pažnju na očuvanje našeg krhkog okoliša. Korisničko sučelje omogućuje korisniku da bude energetski učinkovit prebacivanjem na Eco mode, budući da se jačina svjetlosti ekrana, pozadinsko svjetlo i Bluetooth vrlo jednostavno mogu podesiti na energetski učinkovitu razinu. Pomoću eco walk funkcije korisnik može brojati svoje korake ugrađenim pedometrom, izračunati koliko je doprinio smanjenju emisija CO2 svojim hodanjem, budući da nije koristio motorno vozilo.

Ova jedinstvena funkcija omogućuje korisnicima i da izračunaju svoj doprinos očuvanju šuma. Pakiranje je malo i lagano, izrađeno je od recikliranog papira te je uključen i „5 star“ energetski učinkovit punjač koji pri mirovanju koristi energiju manju od 0,03W.

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger