Mobiteli: LG Renoir


Osmeromegapikselna kamera ugrađena u LG Renoir doista je impresivna za ovu vrstu uređaja. U uvjetima normalnog ili pojačanog osvjetljenja dobivene fotografije bile su besprijekorne, dok se kamera nešto slabije ponašala u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Neki od dodataka kameri zaslužni za naše oduševljenje ugrađenim fotićem su optička leća Schneider-Kreuznach, bljeskalica Xenon, koja je ipak mogla biti malo snažnija, automatski fokus, osjetljivost do ISO 1.600 te geo tagiranje snimljenih fotografija, što je mogućnost koju nema veliki dio klasičnih fotoaparata.


Stražnja je strana uređaja, sasvim logično, rezervirana za ugrađeni fotić te okvir njegova objektiva nekoliko milimetara viri iz kućišta. Pretpostavljamo da će odlaganje mobitela na neku površinu na ovu njegovu plohu definitivno dovesti do oštećivanja okvira objektiva, no s druge strane, kad razmislimo o tome da se ovdje radi o fotiću od osam megapiksela, raniju opasku možemo bez problema zanemariti.

Ekran je mogao biti nešto veći

Ako se nas pita, proizvođači uređaja ove vrste (touchscreen mobitela) trebali bi ekrane postavljati preko cijele površine uređaja, kao što je to učinio Apple sa svojim iPhoneom. LG je u modelu Renoir rezervirao određeni dio prednje strane mobitela za tri vrlo korisne funkcijske tipke, no svejedno imamo dojam da je ekran osjetljiv na dodir mogao biti nešto veći.

Ekran je TFT Touch Screen dijagonale tri inča, razlučivosti 240x400 piksela te odličnog prikaza boja. Touchscreen mehanizam u praksi se pokazao odličnim, a kalibracijom istog moguće je osjetljivost ekrana prilagoditi apsolutno svim 'vrstama' prstiju.

Potpuni dizajn uređaja izuzetno je jednostavan, no prilično elegantan. Kao što smo napomenuli, prednja strana rezervirana je za ekran osjetljiv na dodir te tri funkcijske tipke, stražnja za objektiv fotoaparata, a bočne za dodatne tipke te utore kojima je uređaj opremljen.

Multimedije na sve strane

Ugrađeni preglednici multimedije besprijekorno odrađuju svoj posao. LG Renoir podržava reprodukciju audio formata MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA, video formata MPEG4/WMV/H.263 te pomalo iznenađujuće Divx i Xvid formata.

Multimedijski materijali koje smo na uređaju reproducirali dodatno su upotpunjeni odličnim ugrađenim zvučnikom, čiji zvuk poboljšava ugrađena tehnologija Dolby Mobile.

Bežično na internet

Ugrađena WiFi veza definitivno je značajan plus LG Reoniru. Istom, sve internetske usluge i servisi postaju dostupni uz tek nekoliko klikova i prisutnost bežične pristupne točke. Ako pak iste u blizini nema, LG je u uređaju osigurao i podatkovne prijenose GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA.

Od ostalog, LG Renoir sadrži sve što u ovoj vrsti uređaja možete poželjeti, poput GPS-a, naprednih mogućnosti uređivanja snimljenih fotografija, podršku za e-poštu i slične. Za kraj možemo samo reći da smo Renoirom doista bili oduševljeni i ponoviti tvrdnju s početka priče – izuzetno nam je žao što se rastajemo s ovim simpatičnim uređajem.

SPECIFIKACIJE:

Podržane mreže: GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA
Dimenzije: 107,8x55,9x14 milimetara
Težina: 114 grama
Baterija: Li-Ion, 1000 mAh (3,66 sati razgovora/300 sati na čekanju)
Ekran: touchscreen, troinčni, 262.144 boja, 240x400 pixela
Kamera: osam megapiksela, video - QVGA (320x240), 120fps; VGA (640x480), 30fps
Multimedija: video - MPEG4, WMV, AVI, DivX, XviD, H.264; audio - MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA; FM radio
Podatkovni prostor: 120 MB (dostupno 70 MB), utor za microSD/microSDHC memorijske kartice
Povezivost: Wap 2.0, USB, WiFi, Bluetooth
Ostalo: GPS, e-pošta

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger