Samsung F700


Klizni ljepotan s punom tipkovnicom ovaj puta dolazi nam iz Samsunga. Naše druženje sa Samsungom F700 moralo je doći kraju te moramo istaknuti da je ovo jedan od rijetkih uređaja koji je u nama izazvao burne osjećaje. Ovaj Samsungov model pokazao se pravim pogotkom, i to prije svega što je uređaj klizne forme, a skriva potpunu (pravu) tipkovnicu koja će sasvim sigurno zadovoljiti sve ovisnike o SMS porukama. Tipkovnica je prostrana, što je i očekivano s obzirom da se prostire po cijeloj dužini uređaja, a odaje dojam da je zadovoljavajuće kvalitete i da će bez problema izdržati mjesece SMS-anja. Najveća snaga uređaja je u njegovom 3,2-inčnom ekranu osjetljivom na dodir koji je cijelo vrijeme korištenja 'primao' otiske prstiju i sl., no to je i očekivano. Ekranom se upravlja ranije nagrađivanim Samsungovim inovativnim sučeljem nazvanim Croix, koji je dobio nagradu iF Communication Design, a pokazao se izuzetno jednostavnim i komfornim u radu.

Moćna povezivost, no bez WLAN-a, šteta!

Povezivosti uređaja neće ostati nezadovoljni ni najzahtjevniji korisnici jer ima Tri-band GSM (900/1800/190 MHz), HSDPA 2100, GPRS, EDGE Class 12, Bluetooth i USB, no kao nedostatak te impresivne liste istaknuli bismo nepostojanje WLAN veze. Sve navedeno korisnicima će omogućiti surfanje mobilnim internetskim stranicama i download sadržaja brzinom od 3,6 Mbps.

Što se reprodukcije multimedijskih formata tiče, Samsung je u model F700 ugurao gotovo sve dostupne audio/video formate (MP3/AAC+/eAAC+/MPEG4/H.263/H.264), a ima i utor za slušalice. 'Otvaranje' kliznog mehanizma zakreće ugrađeni ekran, čime pregledavanje videozapisa postaje višestruko komfornije.

Ugrađena baterija pokazala se prilično otpornom, a omogućuje do 300 sati na čekanju ili 4,5 sati razgovora. Dizajn uređaja izuzetno je jednostavan, no prilično dopadljiv, a zaobljeni rubovi kućišta zadovoljit će i najovisnije o modnim gadgetima. Potpune dimenzije uređaja iznose 112x56x15,9 milimetara, teži 139 grama, a Samsung je u F700 ugurao i 3-megapikselnu kameru s mogućnošću snimanja videozapisa i ugrađenom bljeskalicom.

U konačnici, Samsung F700 ne samo da je ispunio naša očekivanja, nego ih je ponešto i nadmašio: sučelje Croix radilo je bez ikakvih problema ili trzanja, klizni mehanizam i tipkovnica odaju dojam izdržljivosti, a ekran po cijeloj dužini uređaja izuzetno je dopadljiv. Kao jedini nedostatak navodimo ranije spomenuti izostanak WLAN-a.

Specifikacije

Samsung F700

Radne frekvencije: HSDPA 2.100/GSM 900/GSM 1.800/GSM 1.900
Tip ekrana: TFT 256 tisuća boja osjetljiv na dodir
Veličina ekrana: 3,2'', 240x440 piksela
Memorija: 118 MB, utor microSD
Dimenzije: 112 x 56 x 15,9 mm
Masa: 139 grama
Vrijeme razgovora: do 4,5 sati Vrijeme na čekanju: do 300 sati
Ugrađena kamera: 3 megapiksela
Komunikacija: Bluetooth, USB 2.0
Prijenos podataka: GPRS, EDGE, UMTS
E-mail klijent: da

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger