Sony Ericsson C902


Najnoviji Sony Ericsson pomalo zbunjujuće oznake no ne i karakteristika. Radi se o novom modelu pripadniku serije Cyber-shot, točnije C902! U očekivanju modela C905, opremljenog kamerom od čak 8.1 megapiksela, C902, je opremljen 'tek' pet megapikselnom kamerom, no ni to ne razočarava!

Izgled i ergonomija

Sony Ericsson C902 impresivan je na prvi pogled. Prednju stranu uređaja krasi dvoinčni TFT ekran QVGA razlučivosti sa 262 tisuća boja te numerička tipkovnica s pripadajućim tipkama za pristup izbornicima i nekim osnovnim mogućnostima uređaja. Bočne stranice uređaja, dizajnirane u kombiniranim srebrno-crnim crtama, daju uređaju jedan štih eleganicije. Sve bočne stranice uređaja oslobođene su od dodatnih tipaka osim desne, koja sadrži tipku za okidanje fotoaparata te tipke za pojačavanje ili stišavanje zvuka. Stražnja strana uređaja rezervirana je za ugrađeni zvučnik te diskretno sakrivenu petomegapikselnu kameru.

Iako ekran ugašen odaje dojam veće dijagonale, barem 2,2 inča, to nije tako. Glavni krivac za dvoinčni ekran su lijeva i desna strana ekrana, odnosno gornja i donja kad mobitel koristite u položaju fotoaparata, a koje sadrže osam tipaka osjetljivih na dodir.

Softvera k'o u priči

U Sony Ericssonu stvarno su odlučili nakrcati ovaj model mobitela brojnim dodacima, koje uobičajeno ne nalazimo u ovoj vrsti uređaja. Osim brojnih alata namijenjenih manipulaciji fotoaparatom i snimljenim fotografijama i video isječcima, Sony Ericsson C902 opremljen i brojnim drugim dodacima.

Tvrtka je mislila i na sve popularniji trend društvenih mreža, pa je u ovaj uređaj ugradila tzv. Pripovjedač, dodatak koji omogućuje uljepšavanje snimljenih fotografija te preko pripadajućih dodataka objavu istih na društvenim mrežama Facebook ili Bebo.

Od ostalih dodataka uređaju, tu je prepoznatljivi Sony Ericssonov PlayNow, multimedijski player s bogatim opcijama kao što su Album art, Mega Bass, TrackID i slične, zatim 3D igre, Java aplikacije, FM radijski prijemnik s RDS-om, zabavni programi poput faceWarpa koji će vas sasvim sigurno zabavljati satima, mogućnost obavljanja videopoziva i ostale karakteristike svojstvene ovoj vrsti uređaja.

'C' u oznaci C902 označava – Cyber-shot

Kao što smo ranije rekli, možda najveća snaga uređaja leži u ugrađenom petomegapikselnom fotiću. Da ne bi sve ostalo samo na spomenutom, u Sony Ericssonu su se pobrinuli u C902 ugraditi svu silu dodataka koji će olakšati upotrebu ugrađenog fotoaparata.

Kao prvo, izuzetno nam se dopada što je objektiv sakriven ispod kućišta na stražnjoj strani uređaja, čime se onemogućavaju njegova možebitna oštećenja nošenjem uređaja u džepu ili torbici. Kao drugo što nam se učinilo izuzetno praktičnim je osam tipaka skrivenih na rubovima ekrana osjetljivog na dodir, a koje se otkrivaju nakon aktiviranja fotoaparata. Iste vode do osam osnovnih mogućnosti fotića poput aktiviranja snimanja videozapisa, paljenja ugrađene bljeskalice, promjene načina slikanja i sličnih.

Od ostalih tehnikalija vezanih uz foto dio ovog uređaja, navodimo Autofokus, stabilizator slike, digitalni zum, dodatak BestPic koji će biti aktiviran prilikom snimanja ukupno osam fotografija, a na korisniku je da odabere onu koja mu je najbolje ispala, zatim akcelerometar koji će automatski zakretati sliku ovisno o položaju uređaja, te brojne druge.

Jednako kao i raniji modeli Sony Ericssona, model C902 bogat je opcijama povezivanja – Bluetooth, USB, usklađivanje s računalom preko pripadajuće aplikacije PC suite te pristup internetu preko pripadajućeg preglednika NetFront. Što se pak prijenosa podataka tiče, uređaj podržava GPRS, EDGE te 3G što će sasvim sigurno zadovoljiti sve ovisne o mobilnom pristupu internetu.

Za kraj, moramo istaknuti da nas je Sony Ericsson C902 prilično dojmio kako svojim dizajnom, tako i tehničkim i foto mogućnostima. U konačnici uređaju dajemo izuzetno visoku ocjenu, te željno iščekujemo njegova nasljednika, modela C905.

SPECIFIKACIJE

Sony Ericsson C902

Radne frekvencije: 850/900/1800/1900/UMTS/HSDPA
Tip ekrana: 262 K boja
Veličina ekrana: 240 x 320 piksela, 2 inča
Memorija: 160 MB + kartica M2
Dimenzije: 108.0 x 49.0 x 10.5 mm
Težina: 107.0 gr
Vrijeme razgovora: do 9 sati
Vrijeme na čekanju: 400 sati
Ugrađena kamera: 5 mpx
Komunikacija: Bluetooth, USB
Prijenos podataka: GPRS, EDGE, UMTS
E-mail klijent: da

(recenzije.hr)

0 komentari:

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger